Obuka

Negovatelj starih (Briga o starima)
starci
Negovatelj starih (briga o starima) je veoma traženo zanimanje. Sa našom obukom dobijate status kao da ste završili obuku u Poljskoj.

Ovo je potpuno nova profesija i njen specifičan karakter zahteva izuzetne međuljudske veštine. Zbog ove činjenice, u našem kursu stavljamo posebnu pažnju ne samo na znanja i praksi, nego i na elemente međuljudskih odnosa. Ova profesija, za razliku od bilo kog drugog posla, zahteva emocionalnu angažovanost i znanje ljudske psihologije. Naš program je zasnovan na informacijama dobijenim od starijih ljudi koji traže dobre negovatelje da im pomognu u rešavanju svakodnevnih problema.


Menadžer EU fondova

Srbija se nezaustavljivo kreće ka Evropskim integracijama.Tokom ovog procesa otvaraju se potrebe za kvalifikovanim kadrovima koji će pisati voditi i vršiti evaluaciju projekata koji se finansiraju iz fondova EU. Do sada je Srbija koristila samo 30% ukupno mogućih sredstava.Upravo zbog toga VCC akademija uz pomoć poljskog iskustva koje je najbolje u EU pokreće obuku sa najtraženije zanimanje u Srbiji Menadžer EU fondova.

Priprema i vođenje projekata finansiranih kroz programe Evropske unije jedno je od područja na tržištu rada za koje vlada sve veće zanimanje javnog i privatnog sektora. Izraziti nedostatak kvalifikovane radne snage je očigledan u Srbiji. Ovaj program ima za cilj osposobljavanje polaznika za pripremu i sprovođenje projekata finansiranih kroz programe Evropske unije po Poljskom metodu koji se pokazao kao najbolji u Evropi.